fbpx

Lizing nepokretnosti dobar za gradjevinsku industriju

BEOGRAD, 18. maja 2011. (Beta) - Izmene Zakona o finansijskom lizingu, kojim se prvi put u Srbiji omogućava kupovina nekretnina na lizing, poboljšaće stanje u gradjevinskoj industriji Srbije, izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

"Kroz projekte koje je pokrenula, država je ove godine upumpala značajna sredstva u gradjevinski sektor, ali za pravi spas potrebno je da porastu privatne investicije i očekujem da će se sa lizingom nepokretnosti to i desiti", kazao je Dulić novinarima u Beogradu povodom stupanja na snagu Izmene Zakona o finansijskom lizingu.

Prema njegovim rečima, to će omogućiti gradjanima da imaju ista prava nad objektima, kao da su vlasnici i da u njima žive, a omogućiće i sigurnost za one koji finansiraju te projekte.

Skupština Srbije usvojila je 5. maja Izmene Zakona o finansijskom lizingu kojim se omogućava lizing nepokretnosti i ukida minimalni rok od dve godine na koji mora da glasi ugovor o lizingu. Te dve promene neophodne su, kako se navodi u zakonu, za sprovodjenje sveobuhvatne reforme propisa.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.