Dalas poveo protiv Oklahome

Maverikse je do trijumfa predvodio Dirk Novicki, koji je završio utakmicu sa 48 poena i šest skokova. Nemački reprezentativac imao je 12 pogodaka iz igre od 15 pokušaja, dok je sa penala bio bez promašaja i pogodio je 24 slobodna bacanja.

"Želeo sam da počnem da pogađam od početka i uspeo sam da uđem u ritam u prvih nekoliko šuteva. Stalno sam napadao, a moji saigrači su mi dodavali lopte, tako da sam uspeo da iskoristim prednost nad nekim njihovim nižim igračima", rekao je Novicki, koji je imao i šest skokova, četiri asistencije i četiri blokade.

Srpski internacionalac Predrag Stojaković nije imao svoje veče, pošto je za 21 minut u igri postigao samo tri poena, uz šut iz igre 1/8. Drugi veteran Dalasa, Džejson Kid, završio je meč sa 11 asistencija.

Najefikasniji u Oklahomi bio je Kevin Durent sa 40 poena. Njegov učinak samo je pomogao timu da zadrži manju razliku. Tander je početkom druge četvrtine imao devet poena prednosti, ali onda sledećih šest i po minuta nije uspeo da postigne koš.

Rasel Vestbruk završio je utakmicu sa 20 poena za Oklahomu, uz šut iz igre 3/15.

Sledeća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka, takođe u Dalasu.

U finalu Istočne konferencije Čikago vodi protiv Majamija sa 1:0. U veliko finale plasiraće se ekipe koje prve dođu do četiri pobede.

Pogledajte još