SEKS SAVETNICI OBJAŠNJAVAJU: Šta žene najmanje vole u krevetu?

Muškarci često praktukuju seks koji viđaju u filmovima za odrasle. Ipak, realnost je dosta drugačija. To je jedan od razloga zašto žene ne uživaju u vođenju ljubavi.

Seks ekspert Nađa Bokodi iz Sidneja piše kolumne o seksu i kaže da se gotovo ništa nije značajno promenilo - ćutanje i lažni orgazmi su još uvek normalna pojava među ženama.

- Zapanjujuća činjenica je da se žene osećaju sigurnije kada anonimno dele osnovne seksualne potrebe na internetu, nego kod kuće sa svojim partnerima. Još gore je to što žene često ne uživaju u seksu, već trpe fizičku nelagodu, uznemirenost ili bol - ispričala je Bokodijeva.

U većini slučajeva, muškarci vole da praktikuju seks koji obično viđaju u porno filmovima - koji nije baš lagodan i opušten.

Istraživanje grupe Savanta ComRes iz 2019. godine pokazalo je da je više od trećine žena tokom seksa doživelo radnje poput povlačenja za kosu ili udaranje po guzi, ali to se ne sviđa baš svima.

- Da se razumemo, ne osporavam žene koje vole grublji seks. U redu je ako ona želi da učestvuje u tome. Ono što me muči je nedostatak seksualne komunikacije kod partnera. Iako to redovno čujem od muških čitalaca, grubo je reći da rešenje ovog problema leži u ženama koje jednostavno moraju da kažu ono što im smeta. Osim toga, treba da se zapitamo zašto se žene ne osećaju dovoljno sigurno da to rade - objašnjava seks savetnica.

Ona dodaje da društvo treba da bude proaktivno u stvaranju prostora u kojima žene mogu da izraze svoja osećaja o užitku, onome što im prija, o tome šta žele, a šta ne, piše "The Sun".

Izvor: Prva.rs/24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još