Slobodan Milosavljević u Privrednoj komori Srbije

BEOGRAD, 18. maja 2011. (Beta) - Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine i usluga Srbije, počeo je da radi kao savetnik u Privrednoj komori Srbije, rečeno je agenciji Beta u komori.

Milosavljević, koji je nakon rekonstrukcije vlade ostao bez mesta ministra trgovine i usluga, na poslednjoj sednici Skupštine komore krajem aprila, imenovan je za savetnika predsednika i članova komore.

Milosavljević je prvi put za ministra za trgovinu, turizam i usluge izabran 2001. u Vladi Srbije premijera Zorana Djindjića, a tu funkciju obavljao je do gubitka vlasti DOS-a na republičkim parlamentarnim izborima decembra 2003. godine.

U aprilu 2004. godine imenovan je za direktora Privredne komore Srbije, a decembra iste godine za predsednika PKS. Na toj funkciji je bio do 15. maja 2007. godine, kada je izabran za ministra poljoprivrede u novoj vladi Srbije.

Za ministra trgovine i usluga u vladi Srbije izabran je 7. jula 2008. i na toj dužnosti je bio do marta ove godine kada je rekonstruisana vlada Srbije.

Pogledajte još