Predstava Dušana Kovačevića 300. put

BEOGRAD, 18. maja 2011. (Beta) - Predstava "Lari Tompson-tragedija jedne mladosti" autora Dušana Kovačević koji je i režirao komad, biće izvedena jubilarni 300. put, 20. maja na Novoj sceni Zvezdara teatra u Beogradu.

U prvih sto izvodjenja pve predstave, glavnu ulogi igrao je Danilo Bata Stojković, a danas ovaj komad izvode Bora Todorović, Milena Dravić, Miodrag Krivokapić, Ljiljana Dragutinović, Branka Petrić, Fedja Stojanović, Lepomir Ivković, Nataša Radovanović-Pročković, Branko Kosar i Ivan Janketić.

Predstava je premijerno izvedena 26. oktobra 1996. godine i do sada je predstava odigrana 252 puta na matičnoj sceni i 47 puta na gostovanjima u zemlji i inostranstvu.

Predstavu je odgledalo više od 75.000 gledalaca u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Šapcu, Puli, Atini, Ženevi, Banja Luci, Tivtu, Smederevu, Beču, Novom Sadu, Čačku, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Boru, Lazarevcu.

Autor teksta, reditelj i glumci dobili su brojne nagrade i priznanja na pozorišnim festivalima i svečanostima, medju kojima su nagrada Fonda "Todor Manojlović" za 1996. godinu Dušanu Kovačeviću za moderan umetnički senzibilitet, "Zlatni medaljon" Bori Todoroviću za glumu na svečanostima "Ljubiša Jovanović" u Šapcu 1998. godine, statueta "Ćuran" Bori Todoroviću za najbolje glumačko ostvarenje na 27. festivalu "Dani komedije" u Jagodini 1998. godine.

Pogledajte još