fbpx

Opra Vinfri se oprostila od svoje emisije i publike

Planetarno poznata voditeljka Opra Vinfri ( Oprah Winfrey) snimila je poslednju epizodu svog šou-a i tim povodom priredila spektakl za 13.000 gledalaca u sportskoj hali u Čikagu i koncertnoj dvoranu United Center.
Na snimanju su gostovale mnogobrojne zvezde, a voditelj je bio je glumac Tom Hanks. Ovog puta nije ona bila ta koja iznenađuje svoje goste, već je bilo obrnuto - Opra nije znala ko će joj sve doći i odati počast. Došao je Tom Kruz (Cruise) i izjavio da mu je velika čast. Počast joj je odala i Madona (Madonna), Halle Berry, Jerry Seinfeld te Maria Shriver, uskoro bivša supruga nevjernog Arnolda Schwarzeneggera. Bilo ih je mnooogo...

Glumci i dizajneri

Čuvena voteljka rekla je da ju je na povlačenje motivisalo pismo dečaka Metia Stepaneka (Mattie Stepanek) , koji joj je poslao mail pre osam godina. Rekao joj je da bi sa emisijom trebalo da prestane posle 25 godina emitovanja.

Oprah je tokom četvrt veka postala medijski fenomen, a na njenjom kauču smenjivali su se poznati i nepoznati, važni i obični, zdravi i bolesni. Svojim umećem da postavi pravo, direktno, obično pitanje koje zanima svakog običnog čoveka na planeti, postala je prepoznatljiva širom sveta. Umela je da sluša sagovornika, da se raduje, plače, ohrabri, bude samokritična. Na ličnom primeru "kraljice dijeta" u sopstvenoj borbi za skidanje viška kilograma, poručivala je svim debelima da ih razume i da zna na kakvim su mukama.

Pogledajte kako je tokom godina izgledala njena borba sa kilogramima.

Na Oprinom kauču su se, iskrenije nego kod psihijatra ispovedali i Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), Majkl Džekson ( Michael Jackson) i mnogi drugi. Ugostila je lekare ali i dizajnere koji su opremali stanove i poznatih i nepoznatih.

Magija i uticaj

Tokom 25 godina za publiku je učinila više nego ijedan voditelj. Svako je dobijao poklone, nekad manje, nekad veće. Koristila je svoj i novac moćnih i uticajnih da pomogne slabima. Njen uzvik iznenađenja i vrisak radosti postao je prepoznatljiv. I samo ONA to ume tako, svi ostali su belda imitacija Opre.

Ali zbog uticaja koje je imala na široki auditorijum, koristili su je političari. Bilo je dovoljno da se pojavi u njihovom društvu i da narod zna za koga treba da glasa. Naravno, podržala je izbor prvo crnog američkog predsednika - Baraka Obame. Samo, Opra je mnogo pre Obame učinila da ljudi ne gledaju boju kože već umeće, šam i sada već možemo reći - magiju koju je Opra emitovala.

N.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.