LICE GA ODAJE: Prepoznajte da li je muškarac preljubnik na osnovu fizičkog izgleda

Žene mogu samo na osnovu lica muškaraca da zaključe da li je on preljubnik ili ne, tvrdi vodeća britanska stručnjakinja za seks i veze, Trejsi Koks. Proučavajući ranije sprovedena istraživanja o varanju i govoru tela ona je otkrila da se neki elementi fizičkog izgleda ponavljaju kod preljubnika.

Visoki muškarci češće varaju nego niski

Visoki muškarci imaju više polnog hormona testosterona nego niži, što znači da imaju i jači seksualni nagon. Upravo zbog toga skloniji su vanbračnim aferama, piše "Daily Mail".

Razmak između očiju otkriva preljubnika

Razmak između očiju proporcionalno je suprotan njegovom interesu za ženu, pa što je on veći, to je veća i verovatnoća da će on potražiti zabavu na drugom mestu. Manji razmak znači i manju verovatnoću da će doći do prevare.

Na jak libido ukazuju obrve i nos

Guste obrve prema tradicionalnoj kineskoj veštini čitanja obrva simbolizuju jak libido, dok su retke znak niskog seksualnog nagona. Slično je i s grbavim nosem, pa muškarci s takvim nosem vole da eksperimentošu u krevetu i seks im je na prvom mestu.

Vidi moje mišiće...

Muškarci koji u teretani rade samo na jednom delu tela, dok ostale zanemaruju vole komplimente. Treneri takav stil vežbanja zovu "mišići u ogledalu" zato što služe samo za pokazivanje.

Četvrtasti oblik lica je pokazatelj nevernosti

Pripadnici jačeg pola s četvrtastim licem i izraženim kostima skloniji su egocentrizmu, zanemarivanju potreba svoje bolje polovine i udovoljavanju svojim iskušenjima. Studije su pokazale da su oni češće skloni varanju.

Veći testisi, veća verovatnoća prevare?

Naučnici tvrde da veličina testisa kod muškarca takođe utiče na njegovu vernost. Tako muškarci s velikim testisima proizvode više semene tečnosti nego oni s manjima i imaju veći libido.

Otkriva ga i ono što pije

Muškarci koji piju alkohol u umerenim količinama varaju gotovo 82 posto ređe nego oni koji posežu za čašicom više, potvrdile su studije. Osim alkohola, sličan učinak ima i kafa. Oni koji piju po dve šoljice kafe na dan skloniji su neveri nego oni koji je ne piju.

Izvor: Prva.rs/24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još