Ejmin pogled

Komad Dejvida Hera u režiji Ljiljane Todorović, koja kaže da je ova predstava njena lična izjava ljubavi teatru i pozorištu Atelje 212. Dejan Mijač komentariše predstavu kao "odu moći nemoćnom pozorištu".

"Ejmin pogled" je drama savremenog engleskog autora Dejvida Hera, koga domaća publika poznaje kao pisca scenarija filmova "Kobna veza" i "Sati" i komada “Pogled u nebo”. U drami "Ejmin pogled" vodi se neprestana borba i sukobljavaju se dva pogleda na svet - jake majke i njene voljene kćerke, veome poznata glumica pritisnute finansijskim problemima. Poseta kćerke i njenog novog dečka pokrenuće seriju događaja, čije ćemo posledice shvatiti tek nakon 18 godina. U ovoj drami likovi se suočavaju sa svojim nerešivim dilemama i večnim pitanjem - kako promeniti svet? Ili, ako ga već ne možemo promeniti, kako onda preživeti u svetu kakav smo zatekli?

- Život uvek da odgovore, jedino što mi prekasno postavimo pitanja - rekla je glumcia Renata Ulmanski koja igra u ovoj predstavi. Ostale likove tumače Nenad Jezdić, Milica Mihajlović, Jasna Avramović, Boris Komnenić, Nikola Rakočević.

Pogledajte još