Izložba i dodela nagrada Betinog foto konkursa

BEOGRAD, 19. maja 2011. (Beta) - Dobitnicima ovogodišnjeg konkursa agencije Beta za najbolju medijsku fotografiju u jugoistočnoj Evropi biće uručene nagrade u četvrtak u 18.00 u beogradskoj galeriji "Nju moment" (New Moment).

Nagrade će biti uručene na izložbi odabranih radova osmog konkura Betina fotografija godine, koju će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Predrag Marković.

Odlukom žirija, glavnu nagradu od 1.000 evra dobila je Luiza Guliamaki, saradnica Agencije Frans pres iz Grčke za fotografiju "Athens 1".

Druga nagrada i 750 evra pripala je Janku Petkoviću, saradniku Bete za fotografiju "Proboj", a treća od 500 evra Damiru Senčaru iz hrvatske agencije Hina za fotografiju "Stop progonu hrvatskih branitetelja".

Kao i ranijih godina, generalni sponzor konkursa Telekom Srbija dodelio je nagradu za najbolju sportsku fotografiju - Petru Stojanovskom iz makedonskog Utrinskog vesnika za fotografiju "Gooool".

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) je za fotografiju godine iz oblasti ljudskih prava nagradila Janka Petkovića, saradnika Bete za fotografiju "Proboj".

Ove godine na konkurs Betina fotografija godine prispelo je 486 fotografija od 111 autora iz devet zemalja regiona.

Konkurs Betina fotografija godine pokrenut je 2004. godine, na desetu godišnjicu rada Novinske agencija Beta.

Pogledajte još