Teodosić poslao u Valjevo trofeje

Pehar za najboljeg strelca, MVP igrača turnira i zlatnu medalju u Valjevo je doneo Teodosićev prvi trener Milovan Beli Teofilović, koji ga je vodio u valjevskom Studentu.

Teofilović je bio Milošev gost na finalnoj utakmici Kupa Grčke u Atini, a trofeji će "na putu do Beograda", gde Teodosić ima stan, biti kod njegove baka Bože, majke njegove mama Zorane.

U jednom od valjevskih kafića za Miloševe drugove, nekadašnje saigrače iz Studenta i novinare večeras je upriličena promocija poslednje osvojenih trofeja najboljeg evropskog plejmejkera.

Teofilović je rekao novinarima da je Teodosić poštovan i u redovima Panatenaikosa, posebno njegovog trenera Želimira Obradovića, kao i to da se posebno druži sa Milenkom Tepićem, sa kojim je prošao sve reprezentativne selekcije naše zemlje, kao i tamnoputim centrom Batistom.

"Miloš je sanirao povredu leđa, finale je odigrao na visokom nivou, potpuno je spreman za plej-of prvenstva Grčke, takođe protiv novog evropskog prvaka Panatinaikosa, ali i za sve reprezentativne obaveze pred EP u Litvaniji", kazao je Teofilović.

Na skromnoj svečanosti u Valjevu večeras je bio i Vladimir Đokić, nekadašnji prvotimac Studenta, Metalca, Spartaka, Partizana i Crvene zvezde, nesuđeni olimpijac u Atlanti 1996, kada nije prošao poslednji filter tadašnjeg selektora "plavih" Željka Obradovića.

Pogledajte još