Nadal: Rodžer bolji prijatelj od Novaka!

- Nemoguće je imati isti odnos sa dve različite osobe. Sa Rodžerom imam posebnu vezu. Proživeli smo neke mnogo važne momente, velika finala. Provodimo mnogo vremena zajedno, na humanitarnim akcijama, promocijama, egzibicijama, u Savetu igrača… Đoković je moja generacija i odnos sa njim je drugačiji – objasnio je Nadal u intervjuu francuskom listu „Figaro“.

Bilo je slučajeva kada je Španac zamerao neke stvari Đokoviću. Na primer, kada je na Mastersu u Londonu prošle godine uzeo veću pauzu nego što je dozvoljeno tokom meča, kada je slučajno stavio dva sočiva u isto oko.

Posle meča je Španac rekao da je razumeo situaciju jer mu je Nole prijatelj. Sličan slučaj desio se i posle turnira u Madridu kada je Nadal imao zamerke na način na koji Srbin slavi pobedu, pošto je sa timom tokom noći glasno puštao muziku i pevao.

Ipak, prvi reket sveta naglašava da je tako bilo oduvek i da se stvari nisu promenile od kada je Nole počeo da ga pobeđuje.

- Čak i da sam ja deseti igrač sveta, a on prvi, stvari ne bi bile drugačije. Odnos ne zavisi od pozicije. Za mene, ono što se dešava na terenu ne utiče na odnose van njega. Dobro se slažem sa Federerom, Noletom, Marijem. Ono što je važno je da igrači neguju duh da je tenis samo igra i da ne postoji tenzija između nas – istakao je prvi teniser sveta koji sledeće nedelje počinje odbranu titule na Rolan Garosu.

Mnoge lepe uspomene nosi Španac sa turnira u Parizu, što nije ni čudno budući da ga je već osvajao ali i da se igra na njegovoj omiljenoj podlozi.

- To je turnir koji sam gledao na televiziji kada sam bio mali. Kada sam prvi put igrao u Parizu, bilo je neverovatno. Sada, kada sam ga već nekoliko puta osvojio, postao je mesto odakle je sve počelo – rekao je Nadal.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još