U svet, ali udruženi

BEOGRAD, 25. februar 2008. (FoNet) - Ministar poljorivrede, vodoprivrede i šumarstva, Slobodan Milosavljević, izjavio je danas da mali proizvođači treba da se udruže za izlazak na nacionalno tržište i da budu i reprezenti srpske privrede na evropskom i svetskom tržištu.

Manifestacije kao što su sajam Hortikultura i izložbe lekovitog bilja i preparata od meda treba da pomognu malim proizvođačima da se udruže i izađu iz lokalnih okriva, rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare.

On je izrazio nadu da će neki voćari, povrtari, proizvođači ukrasnog bilja, meda i drugih proizvoda poći tim putem i da će time Srbija dobiti nove izvozne artikle i bolji ekonomski spoljnotrgovinski rezultat.

V.d. direktora Beogradskog Sajma Anđelko Trpković rekao je da 140 izlagača učestvuje na ovogodišnjem sajmu, a među njima izlagači iz Italije i Holandije. On je ocenio da "ukoliko bar jedan od 140 naših izlagača pronađe neko novo tržište na ovogodišnjem sajmu, sajam će biti uspešan".

Manifesatcije, 13. međunarodni sajam Hortikulture i 11. međunarodne izložbe lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode počinju u četvrtak 28. februara i trajaće do 2. marta. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Beograda koja je partner Beogradskog sajma.

Cena ulaznice iznosi 300 dinara, za grupne posete 150, dok je cena parkinga 60 dinara za sat.

Pogledajte još