fbpx

U Španiji zaplenjen kokain na osnovu podataka BIA

BEOGRAD/MADRID, 19. maja 2011. (Beta) - Španska policija uhapsila je na osnovu podataka Bezbednosno informativne agencije (BIA) šestoricu osumnjičenih državljana Srbije i Crne Gore i zaplenila ukupno 77 kilograma kokaina, izjavio je u četvrtak šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

"U španskoj luci Taragona uhapšeni su članovi posade broda 'Perast' Nikola Mrvaljević, Vuk Popović i Ilija Brkanović, sva trojica državljani Crne Gore, i državljanin Srbije Dražen Krasić, kao i Dalibor Dramićanin i Goran Crnomarković, obojica državljani Srbije, koji su dočekali drogu i koji su živeli u oblasti Taragona", rekao je Stojić agenciji Beta.

Stojić je naveo da je 43 kilograma kokaina zaplenjeno na brodu "Perast" koji je u špansku Taragonu stigao iz luke Vinsentin u Argentini, dok je 34 kilograma droge zaplenjeno u sigurnim stanovima, takozvanim štekovima, koje su članovi grupe iskrcali prethodne noći.

"Pre skoro godinu dana BIA je došla do početnih operativnih podataka da se sprema krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. Ta akcija je izvedena posle dugoročnih priprema, odlaganja i čekanja da se ostvare pravi uslovi, i presečena je", rekao je Stojić.

Na pitanje da li su uhapšeni povezani sa nekom od poznatih grupa krijumčara kokaina, Stojić je odgovorio da BIA na osnovu praćenja od godinu dana nije došla do takvih podataka. "Da li su oni u prošlosti saradjivali sa još nekim na ovakvim aktivnostima, iskustvo nas uči da vrlo često kriminalne grupe saradjuju ponekad, kada ne mogu nešto samostalno da urade, ali u ovoj akciji nismo došli do takvih podataka", rekao je Stojić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.