Potreban dijalog privrede i vlade

BEOGRAD, 19. maja 2011. (Beta) - U srpskoj privredi stanje je alarmantno i neophodne su vanredne mere da bi se izašlo iz krize i poboljšao privredni ambijent, ocenjeno je u četvrtak na vanrednoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije (PKS).

Predsednik PKS Miloš Bugarin je ocenio da u srpskoj privredi poslednjih 20 godina nisu uradjene suštinske reforme.

Prema njegovim rečima, poslednje dve decenije u Srbiji nije bilo ozbiljne poreske reforme koja bi rasteretila privredu visokih troškova poslovanja, dok su se troškovi iz godine u godinu povećavali.

Posledica toga, kako je naglasio predsednik PKS, bila je nelikvidnost kompanija i bežanje u sivu ekonomiju. "Niko nije spreman da uradi suštinske mere, jer one nisu baš popularne i nemaju pozitivan efekat na sadašnju političku situaciju", naglasio je Bugarin.

Prema njegovim rečima, dijalog izmedju predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti i poslovne zajednice skoro i da ne postoji i neophodno je da što pre bude uspostavljen. Bugarin je kazao da će premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću na sastanku u petak izložiti sve primedbe koje su privrednici izneli na sednici Skupštine PKS-a.

Pogledajte još