MOGLA BIH DA SE DRUŽIM SA ŽENAMA KOJE SE BAVE "NAJSTARIJIM ZANATOM": Tamara Dragičević iskreno o ulozi prostitutke u predstavi "Čudo u Šarganu"

Glumica Tamara Dragičević u novoj predstavi "Čudo u Šarganu" koja se daje u Jugoslovenskog dramskog pozorišta igra Gospavu, ženu koja se bavi "najstarijim zanatom".

Tamara je tim povodom poručila da ljude ne deli po tome ko su i šta su, te da bi mogla da se privatno druži sa prostitutkom, kao i da bi mogla da se sprijatelji sa svakim ko je dobar čovek.

- Moja junakinja u predstavi je profesionalna ku*va i toga se ne stidi, ali kao čovek nimalo nije prostitutka. Poštena je, dostojanstvena i hrabra. Privatno bih mogla da se družim i upoznam takvu osobu. Za neko ozbiljno druženje moralo bi više stvari da se poklopi da bi to funkcionisalo. Niko od nas nema mnogo bliskih prijatelja, što ne znači da ne možemo da volimo različite ljude. Uvek sam mogla sa svakim da pričam i da mi bude lepo - rekla je Tamara Dragičević i dodala da ljudima ne treba suditi na osnovu njihovog zanimanja:

- Moj prvi monolog u predstavi počinje rečima: "Podnela sam sezonce i terence, vojnike, srčane i plućne bolesnike..." Gospava se hvali time ko je sve prošao kroz njenu spavaću sobu. Na kraju priče shvatimo da je njen posao jedno, a da je ona duboko u sebi potpuno drugačija. Ona nam šalje jasnu poruku da smo svi isti, kojeg god da smo političkog, verskog ili nacionalnog opredeljenja.

Glumica je istakla da joj nimalo nije bilo teško da se spremi za ovu ulogu:

- Naprotiv, ovo je značajan projekat za mene. Bilo mi je sjajno da se pripremam i vežbam za ulogu Gospave. Posebno sam srećna što prvi put sarađujem sa rediteljem Jagošem Markovićem.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: tamaradragicevic/Instagram

Pogledajte još