Mladići tužili državu

BEOGRAD, 20. maja 2011. (Beta) - Supruga i sin haškog begunca Ratka Mladića, Bosiljka i Darko Mladić, tužili su državu Srbiju jer im je u poslednjem pretresu kuće 22. februara 2010. godine oduzeto 14.540 evra, pišu Večernje novosti od petka.

Advokat Miloš Šaljić, koji je podneo tužbu, rekao je za list da su Tužilaštvo za ratne zločine i policija bespravno oduzeli novac iz kuće Mladićevih i da za to nije bilo nikakvog osnova.

"Od Bose je oduzeto 1.940 evra, a od Darka 12.600. Zato tužimo državu za povraćaj bespravno oduzetih stvari. Policija i tužilaštvo nisu imali nikakvog osnova da to urade", rekao je Šaljić.

On je rekao da sinu i supruzi Ratka Mladića novac nije mogao biti oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finanisranje Mladićevog skrivanja.

Dodao je da ne postoji nijedan dokaz da su Bosiljka i Darko Mladić hteli da upotrebe novac u bilo kakve protivzakonite svrhe, kao i da je ta svota i ranije bila u kući, ali da je u prethodna tri pretresa niko nije uzeo.

Pogledajte još