fbpx

Fatih Terim ponovo trenira Galatasaraj

Terim, koga su turski mediji nazvali "car", ekipu će preuzeti od privremenog trenera Bulenta Undera. Under je na klupi zamenio Georgija Hadžija, koji je u martu otišao iz kluba zbog loših rezultata.

Mediji navode da se uprava Galatasaraja usmeno dogovorila sa 57-godišnjim trenerom i da bi u toku dana trebalo da ozvaniče saradnju.

"Rukovali smo se s Fatihom Terimom. Postigli smo dogovor. Želimo da se ujedinimo i učinimo sve što možemo za uspeh Galatasaraja
", rekao je predsednik kluba Unal Ajsal, preneli su turski mediji.

Ajsal je rekao i da je klub postigao dogovor sa Boltonom oko transfera Šveđanina Johama Elmandera.

Galatasaraj ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, kolo pre kraja nalazi se na devetom mestu na tabeli sa 36 bodova zaostatka za liderima prvenstva Fenerbahčeom i Trabzonom, i sledeće sezone neće se takmičiti u Evropi.

Terim je predvodio Galatasaraj od 1996. do 2000. godine i za to vreme je četiri puta uzastopno osvojio šampionsku titulu, ali i Kup UEFA. Nakon toga preuzeo je Fiorentinu, a zatim i Milan, a 2002. godine vratio se u Galatasaraj i tamo radio do 2004.

Godinu dana kasnije postao je selektor Turske i tu funkciju obavljao je četiri godine. On je sa državnim timom stigao do polufinala Evropskog prvenstva 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.