Karijera Lejdi Gage u brojkama

PARIZ, 20. maja 2011. (Beta-AFP) - Pop pevačica Lejdi Gaga, koja u ponedeljak izdaje album "Born This Way", za tri godine je postala svetska zvezda koja obara rekorde, prvenstveno na internetu.

Uz studijska izdanja "The Fame" i "The Fame Monster", 25-godišnja Lejdi Gaga, čije je pravo ime Stefani Djermanota, prodala je 16 miliona albuma i 70 miliona singlova širom sveta, podaci su diskografske kuće Juniversal. Pevačica je postavila svetski rekord u kategoriji digitalnih prodaja albuma.

Internet je u velikoj meri doprineo njenoj popularnosti, što pevačica vešto koristi kako bi pridobila nove obožavaoce, kojima je dala nadimak "mala čudovišta". Video spotovi Lejdi Gage pogledani su na internetu više od 1,5 milijardi puta. Ona ima gotovo 35 miliona pristalica na društvenoj mreži Fejsbuk i više od 10 miliona na Tviteru, što je čini najpopularnijom ženom na internetu.

Lejdi Gaga je dobitnica 54 priznanja iz raznih zemalja sveta. Magazin Forbs proglasio ju je za najuticajniju ličnost ove godine u svetu šou biznisa. Zaradu od 90 miliona dolara postigla je zahvaljujući turneji "The Monster Ball" tokom koje je održala više od 200 koncerata.

Pogledajte još