Đoković sa De Bakerom u prvom kolu

Drugi nosilac Đoković, koji u turnir ulazi serijom od 37 pobeda, bi u nastavku takmičenja mogao da igra protiv Argentinca Huana Martina Del Porta ili Ive Karlovića iz Hrvatske, a u istom delu žreba su i Rodžer Federer, Tomaš Berdih, Felisijano Lopes i Rišar Gaske iz Francuske.

Viktor Troicki počinje takmičenje protiv Nemca Julijana Rajstera, 93. na ATP listi, dok Janko Tipsarević u prvom kolu igra protiv 148. igrača sveta Argentinca Brajana Dabula.

Branilac titule Rafael Nadal, koji pokušava šesti put uzastopno da osvoji titulu, igraće protiv Amerikanca Džona Iznera, dok će treći igrač sveta Švajcarac Rodžer Federer za plasman u drugo kolo igrati protiv Španca Felisijana Lopesa.

U konkurenciji teniserki, od srpskih predstavnica najtežeg protivnika dobila je Bojana Jovanovski, koja će u prvom kolu igrati protiv Nemice Andree Petković, 15. teniserke sveta.

Jelena Janković, 10. nosilac igraće protiv 75. igračice na WTA listi Ukrajinke Alone Bondarenko, a u drugom kolu srpska teniserka mogla bi da igra protiv Jelene Dokić.

Protivnica Ane Ivanović, 20. nosioca, biće 66. teniserka sveta Johana Larson iz Švedske.

Prva teniserka sveta Karolina Voznijacki igraće protiv vetranke Kimiko Date-Krum iz Japana, dok će branilac trofeja Italijanka Frančeska Skjavone početi takmičenje duelom sa Melani Udin iz SAD.

Belgijanka Kim Klejsters u prvom kolu igra protiv Anastasije Jakimove iz Belorusije.

Parove su izvlačili Ana Ivanović i Rafael Nadal, a takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni počinje u nedelju u Parizu.

Pogledajte još