Predsednik poručio da neće odustati od Kosova

BEOGRAD, 20. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u petak osnovcima sa Kosova koji borave u Beogradu da Srbija nikada neće odustati od Kosova i poželeo im sigurnu budućnost i mirno odrastanje.

"Dobrodošli u Beograd. Nalazite se u svojoj zemlji", rekao je Tadić pred više od 1.200 učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije koji u Beogradu borave u okviru manifestacije "Mala matura - veliko srce".

"Rekoše mi da dolazite iz svih divnih mesta sa našeg Kosova i Metohije od kojeg mi nikada nećemo odustati, jer je to mesto gde je gradjen naš identitet", poručio je Tadić deci. On je zahvalio osnovnicima što "čuvaju naš identitet i naše Kosovo i Metohiju".

Tadić je čestitao djacima na uspešnom školovanju i zamolio ih da slušaju svoje mame i tate. "Nemojte da se smejete kada vam to kažem, jer to kažem i svojim ćerkama. Sada kažem i vama, i od vas očekujem da ispunjavate svoje obaveze i da budete vredni jer je to važno za vaše živote", kazao je predsednik Srbije.

Manifestaciju "Mala matura - veliko srce" organizuju ministarstva unutrašnjih poslova, za Kosovo i Metohiju, prosvete i nauke, kao i Grad Beograd. Učenici sa Kosova borave u Beogradu od 19. do 23. maja, a u petak je došlo 1.260 dece čiji su domaćini škole sa 13 beogradskih opština.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.