fbpx

Predloženo povećanje budžeta Vojvodine

NOVI SAD, 20. maja 2011. (Beta) - Vlada Vojvodine saopštila je u petak da je utvrdila predlog rebalansu budžeta Pokrajine za 2011. godinu, koji predvidja povećanje budžeta od 1,12 milijardi dinara, odnosno za 1,84 odsto.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice vlade, ukupan obim sredstava koji se rasporedjuje za potrošnju u ovoj budžetskoj godini, utvrdjuje se na nivou od 61,8 milijardi dinara.

Jedan od razloga rebalansa, dodaje se, nalazi se u potrebi da se u okviru utvrdjenog ukupnog fiskalnog deficita, prestruktuiraju izvori finansiranja njegovog pokrića.

Smanjenje planiranih primanja od privatizacije, uz istovremeno uključivanje neutrošenih sredstava iz prethodnih godina, omogućavaju da se u okvirima utvrdjenog fiskalnog deficita finansiraju javne potrebe iz pokrajinskog budžeta iz raspoloživih sredstava, navedeno je u saopstenju.

Rebalansom budžeta predloženo je povećanje sredstava koja su namenjena, pre svega, za finansiranje kapitalnih ulaganja, u iznosu od 750 miliona dinara, kao i programa u oblasti poljoprivrede u iznosu od 611 miliona dinara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.