Prosinečki: Ako nismo prvi, barem da budemo drugi

"Crvena zvezda po tradiciji ne igra baš najbolje u Čačku. Verujem, ipak, da je moja ekipa spremna da pobedi Borac. Imamo veliki motiv da ostanemo u trci sa Partizanom za prvo mesto, ali ako već ne budemo prvaci, onda barem da sačuvamo drugu poziciju, koja donosi kasniji početak kvalifikacija za Ligu Evropa", kazao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda i Borac sastaće se sutra u 15.00 u Čačku, u utakmici 28. kola Super lige Srbije.

"Kao što sam rekao pre utakmice sa Radom u prošlom kolu, sastav tima će do kraja prvenstva pretrpeti određene promene. Sutra zbog povreda neću moći da računam na Ognjena Koromana, Pavla Ninkova i Vladan Binića, kojem sam hteo da pružim šansu. Priliku će od novih igrača dobiti Milan Jeremić", rekao je trener crveno-belih.

Prosinečki je otkrio da će se u startnoj postavi za meč sa Borcem naći golman Bajković, zatim Mikić, Vilotić, Adi, Tošić, Mijailović, Lazović, Milovanović, Jeremić, Vešović i Borha.

On je dodao da se Brazilac Evandro uspešno oporavlja od povrede dobijene u derbiju sa Partizanom, 23. aprila, ali da verovatno neće igrati do kraja sezone.

"Ne želim ništa da rizikujem sa Evandrom. Možda bude igrao u zadnjem kolu, ali bitno je da spreman dočeka početak priprema za novu sezonu", kazao je Prosinečki.

U zavisnosti od toga kada će Zvezda početi kvalifikacije za međunarodno takmičenje, igrači će se posle letnjeg odmora okupiti 18. ili 20. juna.

"Voleo bih da do početka priprema imam kompletiran tim sa pojačanjima. Radimo na tome, a želja je da dovedemo bolje igrače od ovih koje Zvezda trenutno ima", dodao je Prosinečki.

Trener Crvene zvezde sutra ujutru posetiće Ježevicu, mesto u blizini Čačka gde je rođena njegova majka, kako bi prisustvovao otvaranju fudbalskog terena.

"Drago mi je zbog toga, pošto više od 20 godina nisam bio tamo. Sigurno će biti zanimljivo", rekao je Prosinečki.

Ulaznice za utakmicu Borac - Crvena zvezda moći će da se kupe samo sutra na stadionu u Čačku, po ceni od 500 dinara.

Pogledajte još