Otvorene nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022 - SBF dodeljuje nagrade kompanijama i pojedincima za doprinos razvoju preduzetništva u regionu

Na web stranici Sarajevo Business Foruma otvorene su i nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022, a prijave mogu podneti pojedinci ili kompanije iz zemalja Jugoistočne Evrope. Kao i prethodnih godina, ove nagrade biće dodeljenje kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprineli razvoju preduzetništva i investicione klime u regionu.

U stručnom žiriju za izbor Sarajevo Business Bridge Awards su Stjepan Mesić, bivši predsednik Republike Hrvatske, Zoran Zaev, bivši premijer Severne Makedonije, Nijaz Hastor, vlasnik ASA Prevent grupacije i osnivač Fondacije Hastor, prof. Danica Purg, predsednica IEDC-Bled School of Management iz Slovenije i Selami Xhepa, direktor za istraživanja, Albanski centar za međunarodnu trgovinu.

Sarajevo Business Forum (SBF) će prestižna priznanja i nagrade – "Sarajevo Business Bridge Awards" dodeliti na svečanoj ceremoniji prvog dana 11. SBF-a u Parlamentu BiH, a koja će se 11. maja 2022. godine održati uz prisustvo svetskih i regionalnih političkih poslovnih lidera.

Ove godine nagrade će se dodeliti u pet kategorija, i to na način da kategorije obuhvate učešće malih i velikih kompanija, start-up kompanija, ali i biznisa koji dugi niz godina posluju u regionu Jugoistočne Evrope. Pojedinci i kompanije će moći da nominuju projekte u kategorijama: Novi biznis godine ili Poslovni potez godine, Biznis godine ili Preduzetnik godine, Omladinski poslodavac godine ili nagrada za društveni uticaj, Inovator godine ili BH brend ambasador, te Investicija godine ili Razvojni projekat godine.

„Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje zapošljavaju mlade, iskazuju jaku društvenu odgovornost i u današnje vreme pokazuju rast i stabilnost u poslovanju“, izjavila je Alma Šljivo, koordinator programa nagrada 11. Sarajevo Business Foruma 2022.

Prijave za SBF nagrade 2022 otvorene su do 20. aprila ove godine putem stranice: https://sarajevobusinessforum.com/awards. Pojedinci, kompanije, te državne i javne institucije mogu nominovati vlastiti projekat ili poslati pojedinačnu nominaciju za pojedinca ili kompaniju iz regiona.

Online registracija učesnika 11. Sarajevo Business Foruma (SBF-a), koji će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, započela je sredinom marta. Svi koji su zainteresovani za učešće na najvećoj poslovno-investicionoj konferenciji u regionu, mogu se i dalje prijaviti putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com. Na taj način postaće deo priče koja već jedanaesti put okuplja najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i sveta s ciljem prezentovanja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Busines Foruma je “Nearshoring – perspektiva za region.”

Foto: Promo

Pogledajte još