Cilj DPS-a učvršćivanje državnog identiteta

PODGORICA, 21. maja 2011. (Beta) - Predsednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Djukanović izjavio je u subotu da je jedan od ključnih zadataka njegove partije u narednom periodu učvršćivanje nacionalnog i duhovnog identiteta i prevazilaženje tradicionalnih podela u društvu.

Djukanović je u uvodnom referatu na šestom stranačkom kongresu DPS-a, koji je počeo u Podgorici, najavio zalaganje za standardizaciju crnogogorskog jezika i objedinjavanje pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Djukanović je kazao da obnovom državnosti nisu završeni poslovi po pitanju identiteta i ocenio da je "duhovno i kulturno obezličavanje koštalo Crnu Goru ozbiljnog problema diskontinuiteta institucija kulture i pogubnog kulturnog zaostajanja".

Djukanović je jedini kandidat za predsednika partije, dok su za potpredsedničke funkcije predloženi aktuelni potpredsednici Filip Vujanović, Svetozar Marović i Željko Šturanivić, kao i član predsedništva i premijer Igor Lukšić.

Od gostiju iz Srbije bili su predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.

Pogledajte još