Revija pasa

Gužva ispred Delta Cityja gužva, kakva se retko sreće. Ponosni vlasnici pasa doveli su svoje ljubimce da prodefiluju, pokažu neki šarmatni pokret, zalaju, budu veseli, nemirni i ako žiri tako odluči dobiju, hranu za, čak, 100 dana!

Oko 200 takmičara svih rasa bili su raspoređeni u nekoliko kategorija po uzrastu: od štenaca do veterana. Mešanci su, takođe, imali svoju kategoriju i svojih pet minuta da dokažu da to što nisu „firmirani psi“, ne znači da ne vrede i da ne mogu da budu nagrađeni.

A prava zabava je bila zabavna kategorija. Ovo su neke od titula za koje su se borili: našarmantniji, najlajaviji, najveseliji pas, najpseći pogled, najtršaviji rep!

Da dokažu teoriju da pas i gazda liče i da za to osvoje hranu za naredna tri meseca, mogli su mnogi. Gotovo svi vlasnici koje smo pitali da li zaista misle da njihov pas liči na njih, rekli Da!

Neki takmičari su bili u čudu šta ih je to snašlo: bilo je tu i zaljubljivanja i svađa i druženja i igonorisanja, ali je na kraju, ipak, sve proteklo u najboljem redu.

Veliki psi po pravilu ne diraju male, pre se može reći da je situacija obratna. Tako nam je vlasnica minijaturne Dade, ženke maltezera, otkrila da njena kuca stalno napada doge. Kada pomislite na te dimenzije, zvuči prosto nezamislivo, ali Dada izgleda ne preza ni od čega. Valjda je naučila da tako treba, za svojih osam godina koliko ima!

Kada pretvorite u ljudske godine, shvatate da i nije Dada baš bez iskustva - ona je sredovečna dama.

Najlajaviji pas je mešanac Kai, a pas sa najtršavijim repom je sibirski samojed Spark. Za najšarmantnijeg psa i gazdu proglašeni su vlasnici Tamara i Ivana Obradović i pas Ognjen Ogi Obradović, patuljasti pinč.

Slatki, jednogodišnji mešanac Neo nosio je majčicu sa natpisom "Udomi me", pa ukoliko želite da i vi imate psa da ga sa ponosom prošetate, konkatirajte nas, Neo će vam biti zahvalan!


Pogledajte još