Najbolja sportska fotografija 2007.

U organizaciji Udruženja sportskih fotografa Srbije, u galeriji "O3one" u ponedeljak, 25. februara, po drugi put a sa idejom da postane tradicionalna godišnja manifestacija najkvalitetnijih, najboljih sportskih fotografija u Srbiji, otvorena je izložba "Najbolja sportska fotografija 2007" i dodeljene nagrade majstorima fotografije koji su svojim kamerama pratili i beležili događaje na sportskoj sceni Srbije. 

Petočlani žiri, u sastavu: Georgi Licovski, Srđan Sulejmanović, Dušan Vranić, Srđan Ilić i Miloš Vukadinović, dodelio je sledeće nagrade: 

Prva nagrada - Ivan Milutinović, druga nagrada- Stevan Radovanović i Živan Jovanović, Treća nagrada - Dragan Bajić i Dragan Karadarević. 

Za najbolju reportažu nagrade su dobili: 

Prva nagrada - Nebojša Paraušić, druga nagrada - Miroslav Todorović, treća nagrada - Marko Đurica. 

Posetioci veb-sajta USFS www.usf-srbija.com svojim glasovima dodeliće i posebno priznanje - Nagradu publike.

Nagrade su dodelili Miroslav Todorović, predsednik USFS, Stevan Jovetić, kapiten FK Partizan i Dejan Milovanović, kapiten FK Crvena zvezda. Pored diplome, nagrađeni su dobili i specijalne nagrade sponzora izložbe: "Delta sport", "Axelfoto.com", "Refotb", "BMfoto", "Agfaphoto", "Zlatiborac", "O3one" i "CBinfotalasi".

Publika, koju su uglavnom opet činili fotografi profesionalci iz raznih redakcija i kuća, uživala je u, skoro strukovnoj, žurci sa foto ili filmskim kamerama u jednoj ruci i pićem u drugoj, a najsretniji su bili upravo pri dodeli nagrada. Jer, oni koji su ipak ostali s prave stane objektiva mogli su da dobacuju nagrađenim fotografima: Ovamo, ovamo... Osmeh, još malo... Nisi nas tako učio... Ne okreći leđa...

Sve u svemu, bilo je fotogenično, uz dobru ekspoziciju i otvor objektiva, bliceve i filtere. Lepo smo se proveli, izmenili iskustva, a o fotografijama da i ne govorim - njih treba videti, jer kao što rekoše: "Jedna fotografija može zameniti hiljadu reči." Pa da više ne trošim reči, jer je teško doći do 1.000, a i zašto bih, predlažem  da lepo prošetate do izložbe koja traje do subote, 1. marta, da vidite najbolje sportske fotografije 2007.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još