Ančeloti: Rado bih trenirao Vest Hem

Čelsi ove sezone nije uspeo da osvoji nijedan trofej, zbog čega mediji spekulišu da će Ančeloti dobiti otkaz. Italijanski trener, koji dobija preko pet miliona funti godišnje u Čelsiju, rekao je da bi pristao na smanjenje plate u Vest Hemu.

"Trenirao bih Vest Hem - zašto da ne. Veliki je izazov trenirati ekipu koja nije među četiri najbolje u Premijer ligi, ili koja se takmiči u Čempionšipu", rekao je Ančeloti britanskim medijima.

"Atmosfera u Vest Hemu je sjajna, a to se može reći i za ostale klubove u drugoj ligi. Poštujem svaki klub i svaki posao mojih kolega. To je isti posao i nije važno da li trenirate vrhunski ili neki manji klub", dodao je italijanski trener.

Ančeloti je istakao da mu novac nikada nije bio motiv za prihvatanje nekog posla.

"Kada sam počinjao, bio sam srećan što treniram drugoligaški tim. Ako bi mi klub ponudio da radim besplatno razmislio bih o tome, pošto mi novac nije motiv, nikada nije bio. Mislim da tako misle i fudbaleri pošto je važno pobeđivati, biti najbolji, svi žele da ostanu na vrhu
", rekao je on.

"Gledao sam mnogo utakmica, Čempionšip je fantastičan, stadioni su sjajni. Kada biste gledali neku drugoligašku utakmicu u Italiji videli biste potpuno drugačiju sliku - na stadionu bi bilo 2.000 ljudi, dok je u Engleskoj sve drugačije", dodao je Ančeloti.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.