Do kraja godine u Brazil bez viza

BEOGRAD, 23. maja 2011. (Beta) - Gradjani Srbije će do kraja godine moći da putuju u Brazil bez viza, izjavio je ambasador te zemlje u Beogradu Alešandre Ador Neto.

On je u intervjuu za list Politike rekao da sporazum o ukidanju viza, koji je ratifikovala Skupština Srbije, nije bio na dnevnom redu brazilskog parlamenta zbog izbora u toj zemlji, i dodao da je uveren da brazilski senatori nemaju ništa protiv ukidanja viza.

Neto je pozvao srpska preduzeća da učestvuju na tenderima u Brazilu, posebno na konkursima za izgradnju, i naveo da bi značajnu ulogu u posredovanju izmedju dve zemlje mogao da ima srpski fudbaler Dejan Petković Rambo, koji prema njegovim rečima, ima veliku reputaciju u Brazilu.

"Upravo u nedelju 5. juna ovaj velikan koga voli ceo Brazil igra svoju oproštajnu utakmicu za Flamengo. U Rio dolazi srpska privredna delegacija i potpisuje se Protokol o saradnji s novoosnovanom srpsko-brazilskom komorom u Rio de Žaneiru. Na njenom čelu biće Dejan Petković. I mislim da će ta fudbalsko privredna veza biti veliki podsticaj", rekao je Neto.

Povodom aktivnosti srpskih kriminalaca u Brazilu, Neto je rekao da postignut dogovor o saradnju u borbi protiv narko-trafikanata sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova i izrazio nadu da da će to pomoći u njhovom hvatanju.

Pogledajte još