HURTS stižu sa operskim pevačem u Beograd

Visokog operskog pevača Ričarda Sidveja, Teo i Adam su posle odlaska na jednu opersku predstavu pozvali da im se pridruži na njihovom prvom koncertu u Salfordskoj katedrali. Nakon toga Ričard se zadržao s bendom sve do danas.

HURTS na sceni nastupaju još uz bubnjara Pola, gitaristu Meta, violinistkinju Ejmi i klavijaturistu Pita koji uz Adama uživo izvodi složene aranžmane po kojima je ovaj sastav prepoznatljiv. Adam u pojedinim delovima nastupa svira i na gitari, violinistkinja Ejmi svira i saksofon, dok ceo bend povremeno horski prati Tea u vokalnim deonicama, poput onih u pesmi "Stay".

Minimalizam po kom se takođe izdvajaju od današnje svetske pop scene, posebno dolazi do izražaja na koncertima, pa je svaki detalj pažljivo složen u tehničkom planu nastupa i prostora za estetska odstupanja nema. Od pažljivo biranih odela, precizno stilizovane kose, do svakog aspekta tonske realizacije koncerta, HURTS ostavljaju utisak izvođača koji jasno znaju šta žele od atmosfere u Beogradskoj areni.

- Proveli smo puno vremena kreirajući naš koncertni nastup kako bi on bio nešto zaista uzbudljivo i posebno iskustvo za publiku. Tu je ceo bend sa nama. Nadam se da će ljudi poneti nešto novo sa koncerta u odnosu na album - izjavio je neposredno pred beogradski koncert Teo za ovdašnje medije i dodao: „O Beogradu smo čuli dosta o njegovim prelepim ženama, neverovatnim klubovima i odličnoj hrani! Znamo da tu imamo dosta fanova koji nas čekaju, što nas čini veoma zagrejanim za ovaj koncert!“.

HURTS čekamo u sredu, 25. maja u Beogradskoj areni!

Pogledajte još