Država nije promenila politiku prema Kosovu

BEOGRAD, 23. maja 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u ponedeljak da se nije promenila državna politika u odnosu na Kosovo i izrazio uverenje da će problem izmedju Beograda i Prištine biti trajno rešen i odblokiran put Srbije i regiona u EU.

"Državna politika se nije promenila u odnosu na Kosovo. Promenio se naš pristup, sad je kreativniji. Naša ideja je da rešimo pitanja o kojima se već razgovara, da uspemo trajno da rešimo odnos Beograda i Prištine i da time apsolutno odblokiramo put Srbije i regiona u EU", kazao je Stefanović za RTV B92.

On je dodao da Albanci sa Kosova ne mogu nikako da ostvare svoju projekciju bez dogovora sa Beogradom i da će na kraju i uz pomoć medjunarodne zajednice biti trajno rešen problem Kosova.

"Dobili smo mogućnost dijaloga sa Prištinom, prvi put bez preduslova, ucena i uslovljavanja. Pitanja koja ćemo sad rešiti siguran sam da će nam omogućiti da dodjemo i do većih i krupnijih stvari", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, podela Kosova "ovako predstavljena" nije u skladu sa Ustavom, ali princip dogovora, kako je kazao, svakako ne može da bude da neko dobije sve, a neko ništa.

Pogledajte još