fbpx

Mladići traže da im policija vrati novac

BEOGRAD, 23. maja 2011. (Beta) - Porodica haškog optuženika Ratka Mladića smatra da je policija nezakonito zaplenila 14.540 evra prilikom pretresa njegove kuće i traži da joj država vrati taj novac, izjavio je u ponedeljak advokat porodice Mladić Miloš Šaljić.

"Policija je nezakonito oduzela novac jer je postupala mimo naredbe istražnog sudije kojom su decidirano navedeni zadaci policije - pronalaženje tragova, lekova i medicinske dokumentacije koji bi mogli da ukažu na boravak i pružanje pomoći Mladiću od strane vlasnika stana ili lica koja u njemu borave", rekao je Šaljić na pripremnom ročištu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Supruga Ratka Mladića, Bosiljka Mladić, i njegov sin Darko Mladić podneli su tužbu protiv države Srbije kojom u parničnom postupku traže da im bude vraćeno 14.540 evra. Oni smatraju da novac nije mogao da bude oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

Država je u odgovoru na tužbu osporila pravo Mladićima da podnesu tužbu jer novac nije njihovo vlasništvo, dok je Šaljić sudu priložio potvrde u kojima se, kako je rekao, navodi da je novac oduzet od Bosiljke Mladić i Darka Mladića, što jasno govori o tome ko je vlasnik novca. Predstavnik Javnog pravobranilaštva nije došao na današnje pripremno ročište.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.