Najčešći izgovori za izbegavanje seksa

Prema rezultatima nedavnog istraživanja sprovedenog na uzorku od 4000 ljudi, jedna od pet osoba redovno koristi izgovore kako bi izbegla seks.

Čak sedam od deset ispitanika je tvrdilo kako su često preumorni da bi uživali u seksu, a četiri od deset da je recesija negativno uticala na njihov seksualni život.

Ovo istraživanje je organizovala internet stranica www.OnePoll.com a o rezultatima do kojih su došli, njien PR obašnjava:

"Umor kao izgovor za odlaganje seksa jedan je od najčešćih razloga koji se danas koristi. To naravno nije nimalo čudno, s obzirom na radne i poslovne obaveze, te mnogo briga i problema koje nam donosi svakodnevica. Bilo je zanimljivo videti kako je ekonomska kriza takođe uticala na libido muškaraca i žena."

Studija je takođe otkrila da muškarci češće koriste izgovore od žena. Nih 27 odsto ih je priznalo kako izbegavaju seks, u odnosu na 18 odsto žena. Međutim, dok je samo svaki drugi muškarac priznao da koristi izgovore jer je preumoran da izvrši svoje dužnosti u krevetu, tri četvrtine ispitanih žena priznalo je kako su odbile partnera iz prostog razloga što im u tom trenutku nije bilo do seksa..

Svaki treći muškarac je priznao kako koristi izgovore jer im njihova žena ili partnerka više nije privlačna, dok je istu stvar priznala samo jedna od pet ispitanih žena.

10 najčešćih izgovora za izbegavanje seksa:

1. Previše sam umoran/na

2. Nisam raspoložen/a

3. Boli me glava

4. Moram rano da ustanem

5. Imam previše posla

6. Ljutim se na tebe

7. Čujem da su deca još uvek budna

8. Treba da se istuširaš

9. Bole me leđa

10. To je još prerano za našu vezu

A koji izgovor Vi najčešće koristite? Ili Vam izgovori nisu potrebni, naprotiv...

Pogledajte još