Bob Dilan bio zavisan od heroina

LONDON, 23. maja 2011. (Beta-AFP) - Američki muzičar Bob Dilan priznao je, u intervjuu iz 1966. koji je u ponedeljak premijerno emitovao Bi-Bi-Si, da je bio zavisan od heroina i pomišljao na samoubistvo.

"Prestao sam da uzimam heroin u Njujorku. Bio sam vrlo, vrlo navučen. To me je koštalo 25 dolara dnevno, i prestao sam", kazao je Dilan u intervjuu koji je snimio njegov prijatelj i kritičar zaslužan za početak njegove karijere Robert Šelton. To je prvi put da Dilan, čuven kao autor protestnih pesama iz 1960-ih godina, priznaje da je bio heroinski zavisnik.

U istom snimku, sa izuzetno lošim kvalitetom zvuka, Dilan priznaje i da je razmišljao o samoubistvu. "Za mene smrt nije ništa. To nije ništa ako mogu brzo da umrem. Mnogo puta sam mogao brzo da umrem i ... mogao sam to da uradim", kazao je pevač. "Nisam tip momka koji bi sebi odsekao uvo. Ja bih sebi ispalio metak u glavu kada bi stvari krenule po zlu. Skočio bih kroz prozor", dodao je. Intervju je snimljen tokom Dilanove turneje po SAD, u martu 1966, u avionu kojim je iz Linkolna u Nebraski putovao za Denver u Koloradu.

Pogledajte još