Partizan predstavio maketu nove hale

BEOGRAD, 23. maja 2011. (Beta) - Košarkaški klub Partizan i ministarstvo omladine i sporta Srbije predstavili su u ponedeljak maketu nove trenažne hale za crno-bele, koja će biti izgradjena u blizini dvorane Pionir.

"Hala će imati jedan centralni i dva pomoćna terena. U njoj će biti smeštena i trenažna sala, male tribine za oko 200 gledalaca, a u njoj će se igrati i utakmice mladjih kategorija kluba", rekao je novinarima u Palati Srbije arhitekta Mihajlo Lujak.

On je dodao da će ukupna površina hale biti 1.750 kvadratnih metara.

Izgradnju hale za KK Partizan zajednički će finansirati Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd.

"Partizan je naš najtrofejniji košarkaški klub. Država treba da nagradi najbolje, ali ovo nije nagrada već investicija u budućnost. Partizan ima jednu od najboljih škola košarke u Evropi i predstavlja primer koji bi uvek trebalo isticati", rekla je ministarka omladine i sporta.

Ona je dodala da očekuje da uskoro počne izgradnja hale, pošto je novac obezbedjen, a uskoro bi trebalo da bude završena i kompletna administrativna procedura na nivou grada. Predsednik Partizana Predrag Danilović zahvalio se svima koji su pomogli crno-belima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.