fbpx

Nikolić negira sukob sa Rankom Stojićem

"Ostvarili smo sve ciljeve koji su bili pred nama. Napravili smo fenomenalan uspeh plasmanom u Evropu, što je bio dugogodišnji san. Neobično mi je drago i ponosan sam što sam bio deo tog uspeha i što sam proveo tri fenomenalne sezone u klubu", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Trener je rekao da ispadi na poslednjoj prvenstvenoj utakmici nemaju veze sa odlaskom i da on nije izazvan sukobom sa Stojićem.

"Nema nikakvog sukoba. Jednostavno, iscrpele su se sve opcije kada je Rad u pitanju. Za ove tri sezone smo imali vrhunske rezultate, odličnu saradnju sa medijima, ambijent oko kluba, promovisali smo igrače i nije imalo više šta da se uradi. Znam da odlazim dva kola pre kraja, ali...tako je", rekao je Nikolić.

Rad je proteklog vikenda izgubio na domaćem terenu od Jagodine sa 4:2. Za "građevinare" je igrao drugi tim, a utakmica nije imala takmičarskog značaja, pošto je plasman u Evropu već bio obezbeđen.

Stojić je, međutim, tokom utakmice dobacivao sa tribina ka klupi, a na poluvremenu je sišao do klupe i vikao igračima šta da rade na terenu, što je Nikolić ignorisao.

Trener nije želeo da prizna da je bilo ikakvog sukoba, niti je želeo da govori bilo šta loše o klubu u kome je odrastao.

"Nemam šta da kažem na tu temu. Otišao sam jer smo uradili sve što smo mogli...moja odluka je takva. Ne znam šta ću dalje. Odmoriću se desetak dana, a onda ću videti šta ću. Imam ponuda, neke i iz inostranstva", rekao je Nikolić.

Trener koji će za dva meseca napuniti 32 godine je dete Rada. Prošao je mlađe igračke kategorije i razna mesta u stručnom štabu, a prvi trener je već tri sezone. Pod njegovim vođstvom ekipa je izborila plasman u Evropu, što je izjednačenje najvećeg uspeha u istoriji kluba.

Nikolić je gajio i ofanzivni stil igre i uveo je pravilo da Rad igra svoju igru, bez obzira sa kim se sastaje. Rezultatski uspeh ekipe skrenuo je pažnju medija i na sportski deo kluba, koji se često negativno pominjao u javnosti zbog nekadašnjih ispada dela navijača.

Osim šefa stručnog štaba, ekipu je već u subotu napustio pomoćni trener Vladimir Radenković.

Stojić nije odgovarao na telefonske pozive.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.