RTS se izvinio građanima

Upravni odbor uvažava i ceni napore koje su menadženti od oktobra 2000. godine uložili u profesionalizaciju javnog servisa, ali se konstatuje da je tokom devedesetih godina prošlog veka program gotovo neprestano bio grubo zloupotrebljavan

To je rađeno u svrhu diskreditovanja političke opozicije u Srbiji i njenih lidera i kao deo propagande tadašnjeg nedemokratskog režima, navodi se u saopštenju Upravnog odbora RTS.

Upravni odbor će, navodi se u saopštenju koje je potpisao njegov predsednik Slobodan Marković, nastojati da kroz programe Javnog servisa sprovodi načela vladavine prava, socijalne pravde, građanske demokratije, ljudskih i manjinskih prava i slobode i pripadnosti evropskim načelima i vrednostima.

Članovi Upravnog odbora su, u programskoj izjavi, naveli da su posebno rešeni da se založe za unapređenje razumevanja i prihvatanja različitosti, širenje tolerancije i dijaloga i za davanje prostora posebnim društvenim grupama u programima RTS.

Istovremeno, Upravni odbor biće posvećen ulozi koju javni servis ima u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i etničkih grupa koje žive u Srbiji.

Pogledajte još