USPORITE PROCES STARENJA: Smanjite bore ispod očiju pomoću tri saveta stručnjaka

Bore ispod očiju su normalan, potpuno prirodan deo starenja, ali možete preduzeti korake da ih minimizirate tako što ćete uključiti kreme protiv bora oko očiju u svoju rutinu nege kože i praktikovati preventivne metode načina života.

Briga o podočnjacima i finim borama oko očiju jedan je od ključnih faktora sprečavanja prevremenog starenja. Nekoliko korisnih saveta bi trebalo da unesemo u dnevne rutine.

Vežbanje lica

Određene vežbe za lice ili kako se popularno nazivaju "joga za lice", pokazale su se efikasnim u stimulisanju protoka krvi i zatezanju kože ispod očiju.

- Joga za lice je serija masaža lica koje uključuje pomeranje i izolovanje mišića lica za toniranje i vežbanje - kaže Tejlor Vorden, estetičar slavnih ličnosti.

Dobra strana ovoga je što to možete da uradite bilo gde i u bilo koje vreme.

Nežan piling

Postoje različita mišljenja o pilingu ispod očiju. Međutim, kozmetičari su se složili da bi trebalo da radimo piling, ali sa minimalnim pritiskom. Za delikatno područje kao što je područje ispod očiju, važno je da budemo posebno nežni. Ovakva vrsta tretmana ukloniće suvoću tako da će koža izgledati svežije, a krema može da da bolje rezultate.

Nežno uklanjanje šminke

Koža ispod očiju je mnogo delikatnija od kože na bilo kom drugom mestu. Dermatolozi preporučuju da treba da izbegavamo pamučne jastučiće, maramice za skidanje šminke ili snažno trljanje rukama. U svrhu protiv starenja, većina dermatologa preporučuje balzam za čišćenje. Nežno umasirajte balzam kružnim pokretima, a kada šminka počne da se razgrađuje, isperite mlečnu teksturu toplom vodom. Suprotno od onoga što smo radili, zar ne?

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još