Maradona: Dopingovali smo se!

Maradona je to rekao argentinskoj televiziji i optužio predsednika Fudbalskog saveza Argentine i potpredsednika FIFA Hulija Grondonu da je znao da reprezentativci koriste doping.

"Zašto na utakmici sa Australijom nije bilo doping kontrole, a sprovodile su se na ostalim utakmicama... Imali smo 10 kontrola, a samo ih nije bilo na meču koji je odlučivao da li će Argentina igrati na Mundijalu u SAD. To je prevara i Grondona je znao za to", rekao je Maradona u emisiji Fudbal šou.

"Uoči utakmice dobili smo 'brzu' kafu. Nešto su nam sipali u kafu i zbog toga smo brže trčali", dodao je bivši kapiten Argentine.

Posle remija sa Australijom u Sidneju, Argentina je u revanšu pobedila sa 1:0 i plasirala se na Svetsko prvenstvo u SAD, sa koga je Maradona kasnije poslat kući, jer je bio pozitivan na nedozvoljenu susptancu efedrin.

Maradona je rekao da je Grondona "već dugo potpuno svestan da fudbaleri uzimaju drogu".

"Uzimali smo sve što su nam davali lekari. Da bismo otišli na Svetsko prvenstvo pili smo čak i sok od pomorandže... Sve to tek sada govorim jer Grondona priča o drogama kao da nije znao ništa o tome i kao da nije znao kroz šta sam sve prolazio", rekao je on.

"Ne tražim od predsednika države da ga otpusti, već smatram da su potrebne promene. Posle varvarstva koje je počinio, pogrešno je da ga vlada podržava samo zato što je star", dodao je Maradona.

Maradona i Grrondona su u sukobu pošto Fudbalski savez Argentine posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi nije želo da mu produži mandat na mestu selektora.

Grondona nije bio dostupan za komentar.

Pogledajte još