Poslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11. Sarajevo Business Forum

Kao i prethodnih godina, Sarajevo Business Forum će i ove godine ugostiti velika imena iz sveta biznisa, a jedan od govornika biće Hamdi Tabba'a, predsednik Jordanskog udruženja privrednika (Jordanian Businessmen Association).

Hamdi Tabba'a je bivši ministar industrije, trgovine i snabdevanja Jordana, više puta član Senata, a danas je na čelu Federacije arapskih biznismena i Jordanskog udruženja privrednika.

Jordansko udruženje privrednika aktivno je više od 30 godina sa osnovnim ciljem podsticanja i privlačenja novih investicija. Ovo iskustvo će biti izuzetno značajno domaćim privrednicima koji traže nove investitore za zajednička ulaganja. Jordansko udruženje privrednika najavilo je dolazak i velike delegacije poslovnih ljudi iz Jordana kako bi unapredili ekonomske, investicione i trgovinske odnose između Bosne i Hercegovine i Jordana,  te okupili privrednike iz svih sektora iz obe zemlje na obostranu korist.

Pored tog udruženja, dolazak na Sarajevo Business Forum 2022 najavili su i predstavnici Poslovne asocijacije Jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva (Jordan-BiH Friendship & Business Association) koja je osnovana ovog meseca.

Veliki doprinos za dolazak ove dve delegacije iz Jordana dao je ambasador Bosne i Hercegovine u Amanu g. Mato Zeko.

Panel sesije će se održavati prvi dan konferencije 11. maja u Parlamentu BiH uz prisustvo poslovnih i političkih lidera iz regiona i sveta, dok će drugi dan 12. maja biti rezervisan za poslovne susrete kako bismo povezali regionalne i domaće projekte sa poslovnim partnerima i investitorima iz celog sveta. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region“, a predstaviće se niz investicionih projekata i poslovnih prilika iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Online registracija učesnika otvorena je putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.

Foto: Promo

Pogledajte još