fbpx

Dragana Ognjenović otvorila Belgrade Design Week

Beogradska nedelja dizajna (Belgrade Design Week) otvorena je 23. maja, svečano u SKC-u, konceptualnom revijom Dragane Ognjenović koja već nazivom "cut, balkan, piece, cake" nagoveštava ideju istraživanja po procesu stvaranja jednog odevnog predmeta... na Balkanu!

Dragana Ognjenović je kroz ovu formu osvetlila proces nastanka kreacije od samog pocetka, crtanja, promišljanja, sečenja papira, sečenja i oblikovanja tkanine, do stvaranja linije i kroja (cut).

U nazivu ove konceptualne revije Dragane Ognjenović, koja je otvorila šesti BDW stoji igra reči "piece of cake", što u odevnom kontekstu oznacava "komad", "parče" odeće, ali i duhoviti aspekt da je to "lako" kao "piece of cake".

Beogradska nedelja dizajna traje do subote 28. maja, a posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa nekim od najvećih kreativnih umova današnjice, ali i da uživaju u koncertima zvezda poput Metjua Dira, Chew Lips, Lindstroma i čuvenin Yello.

Pored ostalih zvezda iz sveta dizajna u Beograd dolaze izraelski dizajner Arik Levi, španski umetnik Havijer Mariskal, nemački dizajner nameštaja Štefan Dic, norveški arhitektonski studio Snoheta, britanska agencija Mother...

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.