Dulić optužuje Beka da je imao privilegovan položaj

BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Ministar Oliver Dulić optužio je u ponedeljak uveče biznismena Milana Beka, vlasnika Luke Beograd, da je prilikom kupovine tog preduzeća imao "poseban tretman" u tadašnjoj vladi Vojislava Koštunice i da je "nogom otvarao vrata" premijerove kancelarije, što Beko negira tvrdeći da nije imao "blizak odnos" sa Koštunicom.

U emisiji televizije B92 o sporu Luke Beograd i Grada Beograda koji se vodi oko vlasništva nad više od 100 hektara zemljišta, Dulić je optužio Beka da je deo privilegovane grupe koja je imala povlastice prilikom privatizacije srpskih firmi, što je Beko negirao tvrdeći da mu je Koštuničina vlada pravila probleme kada je posredovao u kupovini preduzeća "Knjaz Miloš".

"Beko je imao poseban tretman u Vladi Vojislava Koštunice. On je tada otvarao vrata premijerove kancelarije nogom", rekao je Dulić uz tvrdnju da je interes privilegovanih grupa da ponovo vrate vladu koja bi radila u njihovom interesu.

Dulić tvrdi da tadašnji ključni učesnici u privatizaciji, koji su privatizacijom firmi dobili pravo korišćenja zemljišta, sada ne žele da plate i tako izvrše konverziju tog zemljišta u gradjevinsko omogućenu izmenama Zakona o planiranju i izgradnji već da čekaju da se promeni vlast.

Pogledajte još