VELIKO INTERESOVANJE: Počeo upis dece u državne vrtiće

Za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu vlada veliko interesovanje, a samo prvog dana konkursa, u ponedeljak, stiglo je skoro 4.000 zahteva, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

- Prvi dan konkursa za upis u beogradske vrtiće je protekao u najboljem redu. Veliko interesovanje je i uobičajeno za prvi dan konkursa, ali ono što je najvažnije jeste da će grad Beograd prvi put u istoriji biti bez liste čekanja za vrtiće. Najveće interesovanje vlada na najmnogoljudnijim opštinama Novi Beograd, Zemun, Voždovac, Palilula, Čukarica i Zvezdara - rekao je Gak, prenosi Tanjug.

On je naveo da ima 13.955 slobodnih mesta, a konkurs traje do 13. maja.

- Preliminarne liste primljene dece biće objavljene 6. juna, nakon čega će rok za žalbe trajati do 15. juna, upisna komisija će ih razmatrati do 24. juna, nakon čega će biti objavljena i konačna lista. Roditelji koji ne upišu decu u državne vrtiće mogu da iskoriste subvenciju grada Beograda za boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama - rekao je Gak.

Što se tiče Novog Sada, upis dece u narednu školsku godinu u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" takođe je počelo juče, 11. aprila i trajaće do 11. maja.

Upis će biti isključivo preko eUprave, na konkursu.

Prilikom upisa deteta u vrtić, u Službi socijalne zaštite roditelji mogu dobiti informacije o potrebnoj podršci detetu ili porodici.

Konačna rang lista dece biće objavljena 28. juna.

Po upisu prošle godine, na listi čekanja za boravak u vrtićima bilo je oko 300 mališana. Broj slobodnih mesta biće poznat uoči upisa kada se utvrdi broj dece koja će boraviti u vrtićima i po okončanju premeštaja, a premeštaji na zahtev roditelja biće razmatrani u septembru.

Prošle godine je u vrtiće "Radosnog detinjstva" upisano više od 17.000 dece.

Izvor: Politika.rs/021.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.