DAME, POGLEDAJTE DUŽINU NJEGOVIH PRSTIJU: Ko je "obdaren", a ko sklon varanju?

Dame, pogledajte dobro ruke svog partnera jer one mogu da vam daju odgovore na mnoga pitanja. Testosteron ima važnu ulogu u razvoju bebe, on određuje koliko će vam biti dugi kažiprst i domali prst u odrasloj dobi. Ali šta sve to znači?

Dužina prsta određuje sledeće karakteristike:

1. Da li je on sklon varanju?

Sledeći put kada budete na sastanku, ne gledajte partnera u oči. Umesto toga pogledajte njegove ruke.

Što je njegov kažiprst kraći u odnosu na domali prst, veća je verovatnoća da su bili izloženi višim nivoima testosterona u materici i da su skloniji varanju.

Psiholozi sa Univerziteta Oksford i Univerziteta Nortumbrija proučavali su 600 muškaraca i žena u Britaniji i SAD, posmatrajući vezu između oblika ruke i promiskuiteta. Studija za časopis "Biologi Letters" otkrila je da se ljudi dele u dve grupe - one koji su skloniji da ostanu u vezama i one koji žele da isprobaju mnogo partnera.

Iako naučnici nisu mogli da ga iskoriste da predvide svačiju vernost, otkrili su da su muškarci i žene generalno skloniji da varaju ako imaju nešto duži kažiprst, iako je razlika bila samo u milimetrima.

- Moraćete da gledate prilično temeljno da biste primetili - otkriva profesor Univerziteta Oksford Robin Danbar, koji kaže da su razlike "suptilne" i "vidljive samo kada gledamo velike grupe ljudi".

- Na ljudsko ponašanje utiču mnogi faktori, kao što su okruženje i životno iskustvo, a ono što se dešava u materici može imati samo skroman uticaj na nešto tako složeno kao što su seksualni odnosi - rekao je on.

2. Ima veći polni organ?

Žene su dugo verovale da veličina muških stopala može da ukaže na dužinu njegove muškosti, međutim, ispostavilo se da to nije tačno.

Prema studiji u !Asian Journal of Andrology!, muškarci čiji je domali prst duži, u poređenju sa kažiprstom, obično imaju veće penise.

Da bi istražili ovu vezu, južnokorejski lekari su izmerili kažiprst - ili pokazivač - na desnoj ruci 144 muškarca volontera starosti 20 i više godina. Takođe su merili dužinu domalog prsta ili četvrtog prsta svakog muškarca. Zatim su izmerili njihove penise dok bili opušteni, a potom i u erekciji.

Otkrili su da muškarci koji imaju mali razmak između dužine domalog i kažiprsta imaju tendenciju da imaju veće polne organe. Oni sa većim razlikama obično su slabije obdareni.

3. Kakvu ženu muškarac privlači?

Prema ovom istraživanju, šanse da muškarac zavede neku lepu ženu predodređene su već u materici. Muškarci sa dugim domalim prstom imaju četiri puta veću verovatnoću da zavedu zgodnu ženu od onih koji to nemaju.

Istraživači sa poljskog medicinskog koledža Jagelonskog univerziteta upoređivali su ruke 50 mladića, koji su u dugogodišnjim vezama i izmerili vitalnu statistiku njihovih partnera. Otkrili su da muškarci sa domalim prstom dužim od kažiprsta imaju partnerke sa klasičnim figurama peščanog sata.

Ovo je verovatno zato što je takođe utvrđeno da visoki nivoi testosterona čine muška lica simetričnim i privlačnijim suprotnom polu, dajući im više šanse da privuku partnerku sa proporcijama koje obično ukazuju na plodnost.

4. Koliko muškarac zarađuje?

Ako želite da saznate da li je muškarcu suđeno da zarađuje mnogo, pogledajte njegove ruke.

Za studiju u "Proceedings of the National Academi of Sciences", istraživači su izmerili desne ruke 44 muškarca berzanskih trgovaca, od kojih su neki zaradili i do 4 miliona funti.

Tokom 20 meseci, otkrili su da su trgovci sa dužim domalim prstom zarađivali 11 puta više od onih sa kraćim. Istraživači veruju da su zbog veće izloženosti testosteronu bili sigurniji, srećniji u rizikovanju i imali su brže vreme reakcije.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još