Đoković: Tata nekad preteruje

Kada sam ministar spoljnih poslova za nekoga kaže da je "pravi šef diplomatije“, onda bi mu trebalo verovati. A, upravo to rekao je Vuk Jeremić na prijemu povodom 24. rođendana teniskog maga Novaka Đokovića.

Shodno takvoj politici, da je Nole istinski teniski diplomata Srbije, francuski najčitaniji dnevni sportski list "Lekip" (L' Equipe), napravio je ogroman intervju, na tri prve strane, s najboljim teniserom današnjice, a razgovor i pitanja koncipirao tako, kao da na njih, zaista, odgovara pravi političar.

Novaku je, tako, u redakciji napravljena naročita atmosfera, a uz serviranje rođendanskog kolača, projektovan mu je slajd sa 24 fotografije, onoliko koliko je godina Nole napunio. Na svakoj od ovih slika, bila je neka od poznatih ličnosti ili nešto što asocira na trenutno najaktuelnije događaje.

Đoković je, tako, pričao o svojoj porodici, treneru Vajdi, Albertu Tombi, Moniki Seleš, ali i o Srbiji, Mesiju i Ronaldu, a morao je da odgovara i na pitanja o Dominiku Stros-Kanu i Bin Ladenu! Kao pravi ministar...

- Neću se ustručavati da, ako mogu, da doprinesem dobrom imidžu Srbije - odgovorio je Nole i objasnio Francuzima zašto svoje pobede uvek proslavlja s tri visoko uzdignuta prsta.

Čitaoci "Lekipa“ su, između ostalog, saznali i da srpska i svetska teniska zvezda obožava Emira Kusturicu, da bi veoma rado na filmu igrao ponuđenu ulogu kralja Aleksandra Karađorđevića (ne kod Kuste), da mu je Melburn omiljeni grend slem (kako i ne bi, posle dva osvojena pehara), da trenera Marijana Vajdu smatra članom porodice...

Nole je rekao i da mu je otac Srđan jedna od najvažnijih ličnosti u životu. Zna da ponekad ima nervozne reakcije, da ga često ne razumeju, i sam mu kaže da ponekad "preteruje i puno priča“, ali naglašava da su mu roditelji sve dali i da se cela porodica mnogo žrtvovala da bi on mogao da se bavi tenisom.

Ispričao je nešto i o finalu Dejvis kupa u Beogradu, i zašto je pozvao 18.000 Srba da nadjačaju 2.000 Francuza, zbog čega su mu "petlovi“ posle zamerili da je "podgrejao“ atmosferu. Nije mnogo hteo da komentariše ubistvo Bin Ladena, jer to ne spada u sportsku diplomatiju, dok aferu s generalnim direktorom MMF nije pratio...

Beker: Novak je neverovatan

Šestostruki grend slem šampion, i bivši broj jedan, Boris Beker uživa u igrama Novaka Đokovića.

- Srbin oseća da je nepobediv u ovom trenutku. Zaista je neverovatno šta sve radi ove sezone. Ne vidim velike promene u njegovoj igri, ali je mentalno toliko ojačao, da i u neizvesnim završnicama pronalazi najbolja rešenja i uspeva da se izvuče - rekao je Beker. - Moj najbolji niz pobeda je bio 20, i to tokom sezone u dvorani. Kada uđete u takav ritam postajete izuzetno opasni. Protivnici već sumnjaju da mogu da vas savladaju dok sede u svlačionici i čekaju da izađu na teren.

Navija za Zvezdu, Milan, Real...

Đoković je skromno "priznao“ da ne pripada legendama kao što su Nadal ili Borg, smatra da je Rafa najbolji u istoriji, imajući u vidu šta je sve postigao za svoje godine, ali da je Federer, čisto u rezultatima, ispred. Francuzi sad znaju i da Nole navija za Zvezdu, ali i za Milan, Real i Mančester junajted (mnogo je tu crvene boje), da je veliki fan skijaša Alberta Tombe, da voli miran život u Monaku, da mu je teniski idol Pit Sampras, a da je mu je jedan od uzora Monika Seleš.

Pogledajte još