Vrnjačka Banja dobila prvi hotelski akva park u Srbiji

Kako se priča ovo je jedna od najvećih investicija u turizam Vrnjačke Banje, a akva park će se nalaziti u okrviru apartmanskog kompleksa Sani Hil Spa centra.

Vodeni kompleks, kako najavljuju investitori, počeće s radom početkom juna i biće sastavljen od četiri bazena različitih dimenzija, sa vodenim toboganima za decu i odrasle, vodopadima, barovima, velikom terasom sa slamenim suncobranima.

- Akva kompleks Sani Hil je nesumljivo jedan od glavnih aduta turističke ponude Vrnjačke Banje za ovu sezonu – kaže Nikica Pantović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

(old_image)


Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji, a od Beograda je udaljena 200 kilometara.

U njenoj blizini nalaze se najznačajniji spomenici srpske srednjovekovne kulture, od kojih su neki svetska kulturna baština pod zaštitom Uneska. Zaštitni znak Vrnjačke Banje je vrabac s opancima i šajkačom na glavi, a njegova skulptura nalazi se u samom centru banje.

Spa resort "Sani hil" (Sunny hill) smešten je na oko 700 metara od centra Vrnjačke Banje.

U okviru kompleksa postoji otvoren bazen i moderni spa centar sa sauna parkom, masaža centrom i đakuzijem.

Noćenje s doručkom u dvokrevetnom apartmanu u Sani Hil Spa centru po osobi je van sezone 35 evra, ista usluga u sezoni košta 42 evra.

U cenu je uključeno korišćenje otvorenog bazena u "Sunny Hill"-u ili vili "Teodora" i jedan ulazak u Spa centar (đakuzi, sauna ili tepidarium u trajanju od 40 minuta).

Pored odmora i lečenja nudi i posebne izlete, a uz blizinu planine Goč, lekovite mineralne izvore, zelenilo i tradicionalnu srpsku hranu.

Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji, a od Beograda je udaljena 200 kilometara. U njenoj blizini nalaze se najznačajniji spomenici srpske srednjovekovne kulture, od kojih su neki svetska kulturna baština pod zaštitom Uneska. Zaštitni znak Vrnjačke Banje je vrabac s opancima i šajkačom na glavi, a njegova skulptura nalazi se u samom centru banje.

Pored akva parka gosti Vrnjačke Banje mogu od ove godine da uživaju i u novoizgrađenom Japanskom vrtu u centralnom Vrnjačkom parku. Ovaj vrt je jedan od najvećih te vrste u ovom delu Evrope.

(old_image)

Pogledajte još