Pipu Midlton hrani dr Dukan

Sestra Kejt Midlton se u stvari hrani na francuski način jede i pije šta god želi, bez ograničenja, a samo tokom jednog dana u sedmici je, takozvani, proteinski dan.

Pipina ishrana siromašna je ugljenim hidratima, a jedan od omiljenih Pipinih obroka je sendvič bez hleba, umotan samo u listove zelene salate, koji su prethodno oprani u zelenom čaju.

Pa da čujete kako se to Pipa hrani?

"Dukan dijetu" izmislio je 2000. godine francuski lekar Pjer Dukan, a već neko vreme je veoma popularna među poznatim damama, jer omogućuje brz gubitak suvišnih kilograma. Dukanova dijeta podrazumeva četiri različita programa ishrane po fazama.

Prva faza
Proteinski dan
Jedan dan u nedelji (Dukan predlaže četvrtak) morate da odvojite samo za proteine. On tvrdi da, primenjujući ovo pravilo, možete odmah da izgubite jedan kilogram, kao i da ispravite eventualne greške koje ste napravili tokom ostatka nedelje.

Dukanova dijeta počinje kratkom fazom napada, kad unosite samo proteine - meso (piletinu, ćuretinu, govedinu i teletinu), ribu, jaja i nemasne mlečne proizvode. Tokom ove faze dijete morate da pijete 1,5 litar vode dnevno, jer voda daje osećaj sitosti. Uvedite 20 minuta dnevno brzog hoda. Izbegavajte ulje, mast i puter.

Druga faza

Nakon najviše 10 dana proteinske faze, prebacujete se na sledeću, tzv. naizmeničnu fazu, u kojoj kombinujete dane kada konzumirate samo proteine sa danima kada im možete dodati i povrće. Preporučuje sa da se tokom pet dana jedu samo proteine, a da potom pet dana jedete proteine sa povrćem. ako vam tako više odgovara. U toku ove faze povećava se unos zobenih pahuljica na dve kafene kašičice, a fizičku aktivnost na 30 minuta brzog hodanja dnevno. Pijete 1,5 litar vode dnevno.

(old_image)

Treća faza

Kada dostignete idealnu težinu, sledi faza konsolidacije, tokom koje postepeno dodajete sledeće namirnice: hleb, voće, sir i testenine. Možete čak da imate i dva slobodna obroka po vašoj želji ( pa i alkohol, čokoladu). Tokom nedelje u ovoj fazi nećete izgubiti kilograme, ali ih nećete ni dobiti. Cilj faze je ublažavanje želje za povratkom na staro i stvaranje ravnoteže.

Četvrta faza

Kad se ova faza završi i vaša težina se stabilizuje, možete do kraja života da živite na francuski način, odnosno da jedete i pijete šta god želite, bez ograničenja, imajući na umu samo jedno pravilo, četvrtak mora da bude proteinski dan.

(old_image)

Pogledajte još