Ferguson: Možemo da zaustavimo Mesija

Fudbaleri Mančester junajteda i Barselone u subotu od 20.45 na Vembliju igraju finalnu utakmicu Lige šampiona. To će biti repriza finala iz 2009. godine kada je španski tim pobedio engleski sa 2:0.

"Igrali smo tri puta sa Barselonom i uvek postoji rešenje za svakog dobrog igrača. Nadam se da ćemo pronaći rešenje za Mesija. Morate priznati da obe ekipe imaju dobre igrače i zbog toga nas čeka zanimljiva utakmica u subotu. Sigruan sam da je i Barselona svesna pretnji koje će im predstavljati naši igrači", rekao je Ferguson.

Mnogi Barselonu smatraju favoritom, ali trener "crvenih đavola" rekao je da ima poverenja u svoje igrače.

"Mi ne odlučujemo o tim stvarima, moramo samo da se oslonimo na nastup naših igrača. Mislim da smo spremni i da smo dobro radili", dodao je on.

Ferguson će tek odlučiti ko će igrati u napadu pored Vejna Runija.

"Nije lako jer odlučuje ljudski faktor. Igrači su naporno radili cele sezone i odigrali mnogo utakmica. Nažalost, samo jedna osoba može da im saopšti sastav tima, a to sam ja. To nije lak posao, ali moramo sve da učinimo da pobedimo i oni to shvataju", rekao je on.

Trener Junajteda istakao je da je njegov tim izvukao pouke iz poraza u finalu 2009. godine.

"Kada smo primili prvi gol izgubili smo koncentraciju i to nas je koštalo. Onda su oni igrali na Mesija na sredini terena što nam je otežalo posao. Presudna stvar će biti koncentracija, jer moramo da budemo sigurni u odbrani i napadu", rekao je on.

Ferguson smatra da je Barselona ove sezone bolja nego što je bila 2009. godine.

"Mislim da su napredovali. Ekipa je zrelija, jer mislim da je osvajanje Lige šampiona 2009. bio za njih veliki korak. Ali, ne radi se samo o Barseloni, već i o tome šta je najbolje za nas, kako da dobijemo utakmicu. Najverovatnije će odlučiti naša igra u napadu
", rekao je Ferguson.

Pogledajte još