Partizan deklasirao FMP

BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu FMP Železnik sa 100:71 (27:20, 26:20, 26:16, 21:15) i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Sedmorica igrača Partizana postigli su dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Jan Veseli sa 16 poena i šest skokova. Dušan Kecman ubacio je 15, dok su po 13 dodali Vladimir Lučić i Dragan Milosavljević.

Trener Vlade Jovanović pružio je priliku svim igračima da igraju večeras, a samo se Nemanja Bešović nije upisao među strelce. Partizan je imao dobar procenat šuta - 65 odsto, dok su za dva poena crno-beli šutirali 79 odsto.

U timu FMP Železnika su takođe svi igrali, najefikasniji je bio Vuk Radivojević sa 19 poena i sedam asistencija, a Mile Ilić dodao je 14 poena.

Ekipe su na početku bile izjednačene. Košarkaši Partizana pod svojim košem nisu mogli da zaustave Ilića, koji je u tom delu postigao osam poena. Sa druge strane prednjačio je Nejtan Džavai, a na polovini četvrtine bilo je 12:12.

U igru je tada ušao Kurtis Džerels a razigrali su se i ostali igrači srpskog šampiona, koji je prvu četvrtinu završio sa sedam poena prednosti - 27:20.

U drugoj četvrtini kvalitet Partizana došao je do izražaja, pa talentovana ekipa FMP-a nije uspela da parira crno-belima. Igrali su domaći atraktivno, a posle jedne takve akcije Džejmsa Gista I Veselija sredinom deonice Partizan je poveo sa 39:25.

FMP se nije predavao nakon toga, seriju je počeo Ilić "zakucavanjem", Radivojević je pogodio "trojku" i uz dobru odbranu gosti su se primakli na 35:40.

Partizan je nakon toga sa dve "trojke" Kecmana i novim "zakucavanjem" Gista brzo vratio prednost, a najveću je imao posle "trojke" Džerelsa za 53:38.

Crno-beli su potpuno dominirali u trećoj četvrtini, a publika je mogla da uživa u egzibicijama i atraktivnim potezima. "Zakucavanja za špice" imali su Veseli, Džavai, Milosavljević i Lučić, a Džerels
je imao "polaganje" iz kontra napada. U nekoliko navrata Partizan je imao 25 poena prednosti, prvi put 74:59, a na kraju deonice 79:54.

U poslednjoj četvrtini domaći su nastavili sa atraktivnom igrom, Partizan je pobeđivao, a Veseli je zabavljao publiku. Igrači Partizana su postizali koševe posle kontri, polukontri, "zakucavanjima" i dodavanjima preko celog terena.

FMP nije uspeo da smanji zaostatak ispod 20 poena, a najveću prednost Partizan je imao pri rezultatu 98:66.

Druga utakmica igra se u četvrtak od 18 sati u Železniku.

U drugom polufinalu Hemofarm je poveo protiv Radničkog iz Kragujevca pobedom u Vršcu od 92:89.

Pogledajte još