Vladajuća koalicija za amandmane LSV i PUPS

BEOGRAD, 25. maja 2011. (Beta) - Poslanici vladajuće koalicije postigli su u sredu saglasnost o usvajanju amandmana Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je novinarima da je na konsultacijama predstavnika vladajuće koalicije dogovoreno da se usvoji amandman Aleksandre Jerkov (LSV) kojim je predvidjeno da na izbornoj listi svaki treći kandidat bude žena.

Prvobitno je bilo predloženo da svaki četvrti kandidat na listi bude žena.

Ona je navela da je dogovoreno da se usvoji i amandman PUPS-a koji predvidja da poslanika sa koalicione liste kome prestane mandat pre isteka vremena na koje je izabran, menja poslanik iz iste stranke.

Skupština Srbije danas će glasati o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika koje, prema rečima predlagača, predvidjaju ukidanje prakse blanko ostavki i utvrdjuju da se mandati dodeljuju prema redosledu kandidata na izbornim listama. Opozicija je najavila da neće glasati za izmene Zakona.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.