Inicijativa Nisam vernik protiv papinog dolaska u Hrvatsku

"NISU svi hrvatski građani ponosni činjenicom da Joseph Ratzinger dolazi u Hrvatsku", poručuju iz inicijative Nisam vernik, koja je nakon kampanje kojom su pozvali građane da se na popisu stanovništva izjasne kao ateisti pokrenula i kampanju protiv Papinog dolaska u Hrvatsku.

"Iz medija se dalo naslutiti da je dolazak 'Svetog oca', kako ga mnogi vole nazivati, maltene poseta najvećeg od svetskih uglednika ili poseta nekakve moralne vertikale. Kako bismo podsetili građane Republike Hrvatske da Joseph Ratzinger niti je moralna vertikala niti je zaslužio status uglednika, odlučili smo prirediti nekoliko plakata sa citatima koji jasno oslikavaju stavove Josepha Ratzingera, Crkve koju predvodi, te odnos Crkve i države u Republici Hrvatskoj", prenosi hrvatski portal Index.

Plakate protiv Papine posete inicijativa Nisam vernik objavila je na svojim internet stranicama.ji.

Članovi inicijative poručuju da svojom akcijom žele da podsetei hrvatske medije da svaka priča ima i dve strane, kao i da su objektivnost i nepristranost pri izveštavanju nerazdvojivi od novinarske profesije. "Prikazivanje trenutnog rimskog biskupa kao nepogrešivog izvora mudrosti i morala ne samo da nije objektivno, već je i neistinito", ističu u inicijativi Nisam vernik.

N.D.

Pogledajte još